Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cudié és l’única firma que pot fabricar bombons sota la denominació de catànies: una resolució judic

Després de dos anys de litigis ja hi ha una sentència definitiva en la que es reconeix l’exclusivitat de l’empresa de bombons Cudié per a utilitzar la denominació "catànies".

D’aquesta manera, l’empresa té l’exclusivitat de la denominació Catània com a marca registrada.

L’aventura judicial començada l’any 2003 per bombons Cudié S.A. conjuntament amb l’agencia de patents i marques J. Isern ja ha finalitzat amb èxit gràcies a la resolució per la qual bombons Cudié és l’única empresa que pot fabricar bombons sota la denominació "Catànies", al desestimar una demanda en la que es sol·licitava la nul·litat o bé caducitat d’aquesta marca pel seu caràcter genèric.

Així doncs, i amb la sentència definitiva s’anul·la la possibilitat que qualsevol fabricant o comerciant de bombons la pugui utilitzar en els seus productes de rebosteria. Aquesta sentència ha sorgit després d’un judici i de la presentació d’un recurs finalment retirat per part de la part demandada cat.vilafranca. Ambdues empreses han arribat a un acord pel qual s’estableix que "Catània" no és un producte genèric sinó la marca registrada d’un tipus de bombó.El motiu de la demanda, efectuada l’any 2003, requeia en el fet que l’empresa denunciada utilitzava la denominació "catània", marca registrada per Bombons Cudié l’any 1989 després d’una llarga tradició iniciada el 1946 per aquesta família.

En aquells temps Cudié va batejar el producte com a "ametlles cro-cream" i després la família Trens va registrar el nom de "Catani". Als anys 80, però, aquesta marca va quedar lliure i Cudié va comprar-la per reconvertir-la més tard en "Catànies".

L’empresa vilafranquina Cudié fundada l’any 1946 i que elabora 80 tipus de bombons, exporta el 15% de la seva producció principalment a Europa i Amèrica.

Ara aquesta sentència obliga a l’empresa Cat. Vilafranca i a qualsevol altre a retirar del mercat i publicitat el nom de catània.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: