Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU condemna l’ actitud de l’ Alcalde de Vilafranca i li demana que "mal li pesi" lluiti per aconse

regió metropolitana.

Els regidors nacionalistes han mostrat avui la seva discrepància i sorpresa perquè l’ Alcalde de Vilafranca participa continuadament, i des de l’ endemà mateix del ple que es va pronunciar a favor de la vegueria pròpia, en actes a favor de la regió metropolitana. Recordem que en aquesta moció el PSC va votar en contra, a diferència de la resta de regidors.

Segons CIU, una cosa és el que faci com a Marcel Esteve i l’ altre molt diferent el que fa com Alcalde; i com a tal ha d’ acatar els acords de ple i per tant, promoure l’ adhesió de Vilafranca a la vegueria penedesenca. Per Regull el poble de Vilafranca es va manifestar a favor de la vegueria penedesenca i "mal li pesi" a Esteve, ha de lluitar per aconseguir-la. CIU li recorda a Esteve que abans que membre del PSC és alcalde.

Els regidors convergents han repetit els seus arguments contraris a la inclusió del Penedès a la regió metropolitana en la futura divisió territorial del país i s’ han mostrat satisfets perquè Vilanova i Sitges s’ han adherit a la campanya a favor d’ una vegueria pròpia. En aquest sentit, també han lamentat que Santa Margarida i els Monjos hagi dit no.

Quant al paper que està fent l’alcalde de Vilafranca, Josep Maria Figueras ha parlat de fet gravíssim que atempta contra la democràcia.

Pere Regull també s’ ha mostrat parat que el coordinador de govern de l’ ajuntament de Vilafranca, el republicà Ramon Xena, censuri l’ actitud de l’ alcalde i continuï dins de l’ equip de govern. Per això, el conviden a reflexionar sobre aquesta qüestió, afirmant que si fossin Ramon Xena amenaçarien de plegar. En canvi, ells diuen que només tenen "dret a la pataleta".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: