Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU afirma que l’ obra de govern del tripartit és virtual, basada en els grans anuncis i convenis se

El president de la Federació de CDC de la Catalunya Central, Joan Raventós, i el vicesecretari de Territori, Lluís Corominas han analitzat, avui a Vilafranca, la gestió dels 18 mesos de govern tripartit.

Joan Raventós ha rebatut l’ afirmació del diputat socialista Roberto Labandera que deia que el govern de la Generalitat havia iniciat el 70% dels seus compromisos a l’Alt Penedès. Per Raventós, si és així, eren molt minsos i curts d’ ambició. El diputat convergent recorda que la comarca rebrà un 50% menys de recursos del que CIU invertia.

Per Raventós aquest 70% és totalment virtual i no es concreta en res que el ciutadà pugui veure o gaudir.

Raventós ha qüestionat alguns compromisos dels quals es vanagloria el govern tripartit. Així en Educació ha afirmat que l’ Alt Penedès serà una de les comarques amb més barracons, tornant als màxims històrics assolits per el seu partit. També ha recordat que l’ institut de Sant Sadurní, recentment inaugurat, va ser impulsat per CIU.

En Salut, els recorda que han hagut de rectificar l’ anunci de creació d’ una nova àrea de salut per Vilafranca que havia d’ incloure els Monjos, Olèrdola i Castellví perquè ja naixia col·lapsada tal com CIU va denunciar.

En infrastructures afirma que la C-15 està aturada i amb conflictes amb alguns ajuntaments, a causa de la mala gestió del Departament de Política Territorial. A tall d’ exemple, Raventós ha denunciat que a Santa Fe el conseller Nadal es va entrevistar amb l’ oposició, deixant al marge l’ alcalde del municipi.

El diputat vilafranquí també ha criticat que la comarca tingui una presó i ha afirmat que al sector de la vinya i el vi, el tripartit ha deixat passar una oportunitat històrica per activar la Taula Interprofessional.

A nivell més global, Corominas ha afirmat que "el país no va" i que hi ha una inèrcia total a les Conselleries, on no hi ha hagut cap canvi estructural.

Quant a la nova divisió territorial del país, el vicesecretari d’ Acció i Territori convergent afirma que perjudicarà l’ equilibri territorial del país, disminuint el pes dels petits i mitjans municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: