Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dijous el republicà Ramon Xena assumirà la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Serà aquest dijous a dos quarts de set de la tarda a la seu del consell que es celebrarà un ple extraordinari en el que Valls renunciarà al càrrec i tot seguit Xena

Ahir al matí l’actual president, el socialista Lluís Valls, i el mateix Ramon Xena, acompanyats pel gerent del consell comarcal han celebrat un esmorzar amb representants dels mitjans de comunicació per tal de fer balanç dels dos anys de mandat i per explicar com es farà el relleu al capdavant de la presidència. Serà aquest dijous a dos quarts de set de la tarda a la seu del consell que es celebrarà un ple extraordinari en el que Valls renunciarà al càrrec i tot seguit es convocarà un segon ple extraordinari en el que Xena assumirà la presidència, tal i com estava estipulat en el pacte de govern que van signar a principis de la legislatura el PSC i ERC. Un pacte que tan Valls com Xena han valorat de positiu, estable i necessari per capgirar la dinàmica de funcionament del consell comarcal. Lluís Valls ha fet balanç positiu dels seus dos anys de mandat destacant que bona part dels objectius establerts en el pacte s’estan complint. Valls destaca que el funcionament del pacte es deu sobretot a la confiança i respecte que hi ha entre les dues formacions polítiques.

També ha recordat que l’inici del mandat ha servit per arranjar alguns desgavells dels anteriors governs del consell comarcal i ara es comencen a veure els resultats de la nova etapa.

Valls ha destacat també com un dels grans reptes assolits a l’inici del mandat la constitució del consell d’alcaldes, que ha donat la veu a tots els municipis de la comarca.

A finals de mes està previst que es pugui presentar un primer avanç del Pla Director.

Per la seva banda el proper president del consell, Ramon Xena , ha destacat que el seu mandat oferirà una línia de continuitat amb tot el que s’ha iniciat per part de Lluís Valls.

També ha apuntat que el Pla Director serà una eina útil si hi ha la voluntat per part del govern de la Generalitat de fer una llei que marqui polítiques de compensació del territori, perquè aquells municipis que mantinguin els sol no urbanitzable puguin rebre compensacions econòmiques.

Xena ha avançat també que des del consell comarcal es potenciaran les polítiques de serveis socials per afrontar l’arribada dels immigrants.

El ple de relleu en la presidència s’havia de celebrar el mes d’agost, però d’acord amb tots els grups municipals s’ha optat per ajuntar els dos plens de forma consecutiva aquest dijous a partir de dos quarts de set de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: