Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aguado ha presentat a Vilafranca el Pla Sectorial de la Vinya i el Vi, afirmant que està obert i que

El Pla té dos objectius bàsics: que la producció catalana tendeixi cap a un model de major qualitat i la ordenació de l’ oferta, a mig termini.

Avui, el mateix dia que el DARP ha lliurat el Pla Sectorial de la Vinya i el Vi al Parlament, el director de l’ INCAVI, Joan Aguado, ha estat a Vilafranca per presentar-lo.

Segons ha afirmat, el Pla és bo pel sector i està convençut que hi haurà capacitat per tirar-lo endavant entre tots.

Per aconseguir els objectius, el text enumera unes mesures prioritàries i que per tant, seran les primeres a implementar-se amb la posta en marxa del Pla.

En primer lloc es considera que l’actualització del Registre Vitivinícola de Catalunya ha de ser immediata i la seva gestió centralitzada. En segon lloc s’ aposta per fomentar la gestió empresarial de les cooperatives, posant l’ accent en el control de qualitat.

Una altre qüestió bàsica és el compliment estricte de la normativa de les Denominacions d’ Origen per part dels Consells Reguladors i en aquest sentit, Aguado ha que algunes mesures ja s’ aplicaran aquesta verema.

El Pla també planteja mesures més restrictives amb l’enriquiment i que es fomenti l’ ús de les targes magnètiques.

El Pla Sectorial de la Vinya i el Vi ha estat elaborat per mandat del Parlament i en primer lloc, conté una diagnosi objectiva sobre la situació del sector i a partir de les dades resultants, defineix uns eixos d’ actuació.

En l’ anàlisi es constata la crisi que pateix el sector, des de l’ any 2000, fruit del desequilibri entre l’ oferta i la demanda i en el context d’ una crisi estructural que afecta tot l’ Estat i Europa. Tot i això, Aguado ha destacat que paradoxalment els vins catalans mai havien estat de tan alta qualitat, ni tan reconeguts a l’ exterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: