Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, Vilanova i Vendrell hauran de compartir canal per la Televisió Digital Terrestre, que es

Responsables de la Xarxa de Televisions Locals han estat aquest matí a Vilafranca reunits amb la regidora de comunicació de l’Ajuntament i amb el director gerent de Sercom, per tal entre d’altres coses

De la reunió, i dels comentaris que ha fer a la nostra emissora el director d’acció local de la Xarxa, Josep Viñeta, se’n desprèn que la situació no és gaire satisfactòria per els mitjans locals catalans. La normativa que regula la TDT prové d’una llei aprovada per el govern de Madrid, que no ha tingut gaire en compte la realitat catalana, ja que malmet el model de televisió local existent actualment; per a una de proximitat.

A més, concretament en el cas del Penedès Garraf s’ha produït un greuge més, ja que la normativa estipula que hi hagi un sol multiplex per a les tres comarques, amb quatre canals. D’aquests en un principi només n’hi havia un de públic i tres de privats. Finalment seran dos i dos, però aquesta millora resulta insuficient ja que en aquestes tres comarques existeixen tres televisions públiques en capitals de comarca, la de Vilanova, la del Vendrell i la de Vilafranca; que ara hauran de compartir el seu espai.

Viñeta ha insistit en que ara per ara és impossible canviar aquest model, ja que no hi hauria temps material per a fer un altra projecte. Des de la Xarxa es recorda que l’apagada analògica a Europa està prevista per el 2012, i que a l’estat espanyol es vol avançar als 2010, per tal de mirar d’aprofitar els avantatges d’aquesta nova tecnologia.

Malgrat tot, Viñeta ha comentat que des de la Xarxa es farà tot el possible per tal de vetllar que es respecti al màxim la identitat de cada territori; reconeixent d’alguna manera però que no queda més remei que acceptar aquest mapa de distribució que es va fer des de Madrid ja fa força anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: