Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca TV es prepara pels canvis de la televisió digital

El Consell d’Administració de SERCOM SL, la societat gestora de RTV Vilafranca, va acordar en la seva darrera reunió que Vilafranca TV ha de continuar mantenint un paper destacat en el nou model

L’actual sistema d’emissió de senyal de televisió en analògic ja té els dies comptats. La implantació de la televisió digital terrestre (TDT) a l’Estat tindrà lloc al llarg del 2010, però a Catalunya es vol avançar a mitjans del 2007 i tenir-la completada el 2009. De manera que l’anomenada "apagada analògica" es farà progressivament i per zones. Així doncs, durant uns anys es faran emissions simultànies en digital i en analògic, per donar temps a que la gent s’adapti al canvi.

Per poder rebre el senyal de la TDT caldrà disposar d’un descodificador, o d’un aparell de televisió digital preparat per a la TDT. També caldrà adaptar les antenes actuals, tant si són individuals com col·lectives.

Les televisions, per la seva banda, hauran de fer fortes inversions per adaptar-se a la TDT; i les televisions locals, a més, patiran una profunda transformació. Catalunya s’ha dividit en 21 demarcacions, a cadascuna de les quals li correspondrà un emissor múltiplex amb quatre canals de televisió local, excepte tres demarcacions que han aconseguit dos emissors per a la televisió local i que, per tant, podran disposar del doble de canals.

Amb aquest model, la televisió local es convertirà en el que eufemísticament ja s’anomena "televisió de proximitat", ja que cada televisió local haurà d’abastar d’una a cinc comarques.

Pel que fa l’Alt Penedès, formarà part d’una demarcació amb el Baix Penedès i el Garraf. Això vol dir que els quatre canals de televisió local corresponents -dos de públics i dos de privats- es podran veure a les tres comarques del Penedès històric. Per tant, les televisions públiques actualment existents, si volen poder seguir emetent per ones, hauran de fusionar-se en dos canals nous. Les televisions petites, com La Granada, Gelida o Sitges, s’hauran d’ajuntar amb alguna de les grans. Pel que fa a Vilafranca TV, El Vendrell TV i el Canal Blau de Vilanova, caldrà arribar a un acord polític per decidir quina d’elles es queda amb un dels dos canals disponibles i quines seran les que s’hauran de fusionar per ocupar l’altre canal, amb els problemes d’organització corresponents. Naturalment, totes tres televisions volen disposar d’un canal propi, d’àmbit comarcal i amb seu a la capital de comarca. I en aquest sentit s’ha manifestat el Consell d’Administració de SERCOM SL.

Però sigui quin sigui el resultat final i el paper que a Vilafranca TV li correspongui assumir en la futura televisió supracomarcal per ones, la seva continuïtat està garantida, com a mínim, a través de la xarxa de cable de Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: