Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca posarà en marxa tot un seguit de mesures de cara a l’estalvi d’aigua, tot i que de moment

Des del consistori s’actuarà en aquelles qüestions que son de responsabilitat municipal

El regidor de governació de l’Ajuntament de Vilafranca, i president de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca, Joan Pareta, ha explicat algunes de les mesures que es posaran en marxa des de l’Ajuntament de Vilafranca per pal·liar la manca d’aigua i donar compliment també al decret de la Generalitat. Com comentava Pareta des del consistori s’actuarà en aquelles qüestions que son de responsabilitat municipal.

Les fonts per exemple estaran en marxa només en algunes hores de cara al vespre, el rec de parcs i jardins públics es reduirà als mínims indispensables, la neteja viària es farà amb aigua no potable, i les piscines d’ús públics vetllaran també per l’ús racional de l’aigua.

De totes maneres, Pareta ha comentat que en aquests moments Vilafranca es troba en el que seria la fase de alerta 1, i per sota dels límits que es consideren per aplicar restriccions. Malgrat tot, cal ser curosos amb el consum.

De cara a usos més domèstics, des de l’empresa Aigües de Vilafranca s’enviarà un escrit informatiu individualitzat a les llars i indústries que facin un consum elevat d’aigua, per informar-los de la situació actual.

Pareta ha comentat també que en aquests darrers anys el consum d’aigua a Vilafranca s’ha estabilitzat, tot i el creixement de la població, gràcies a les millores i les inversions fetes en la xarxa de subministrament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: