Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vicenç Villatoro presenta a Vilafranca el seu llibre "catalunya després del tripartit"

El Via Fora de Vilafranca acollia dimecres al vespre la presentació d’aquesta obra que analitza el canvi que ha suposat per a Catalunya el canvi de govern a la Generalitat.

La presentació del llibre anava a càrrec del diputat vilafranquí al Parlament Joan Raventós i del propi autor de l’obra Vicenç Villatoro.

Segons Villatoro la constitució de l`anomenat govern tripartit a Catalunya l`any 2003 i la justificació que se n`ha fet han significat un terratrèmol per a la política catalana, que ha vist modificades les seves principals regles de joc dels últims cent anys. Un canvi de les regles de joc que situen la política catalana en un horitzó postnacional, on és previsible la llarga hegemonia socialista i l`espanyolització del mapa polític. L’horitzó que planteja Villatoro al llibre és el que considera un horitzó ideal per al PSC i Iniciativa, interessant per al PP, fatal per a Convergència i Unió i dolent per a Esquerra. Un horitzó en què el nacionalisme queda condemnat a una expressió estrictament civil. L’anàlisi de l’escriptor se centra en la mateixa constitució del govern tripartit com a punt d’inflexió i trencament.Vicenç Villatoro va néixer a Terrassa l’any 1957. Ha exercit com a diputat al Parlament de Catalunya. Ell mateix es descriu com a escriptor, periodista i polític -per aquest ordre-. Com a escriptor, ha publicat una vintena d`obres i ha rebut premis en quasi tots els gèneres literaris. Va ser director del diari Avui, cap de Cultura de TV3 i també ha estat director de la Fundació Enciclopèdia Catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: