Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos insta els partits a millorar les mesures per pal·liar la sequera en la tramitació pa

El sindicat agrari considera insuficients i molt limitades les mesures previstes al Reial Decret Llei aprovat pel Govern per pal·liar els efectes de la sequera.

Per aquest motiu, ha tramès als diferents partits polítics un seguit d’observacions per tal que els diputats millorin aquest text en la seva tramitació parlamentària que s’inicia avui.

Unió de Pagesos considera que és inacceptable condicionar l’accés als préstecs bonificats a aquelles explotacions que es comprometin a contractar una assegurança agrària que cobreixi el risc de sequera per la propera campanya. També considera que les subvencions de part de les amortitzacions del capital dels préstecs bonificats, s’han d’adreçar als agricultors professionals que han patit la sequera, en funció de les pèrdues que han tingut, i no en funció de l’orientació productiva de les seves produccions.

El sindicat també ha proposat als partits polítics que incloguin ajuts al transport de la palla i els aliments dels animals i que els ramaders puguin construir punts d’aigua per abeurar els ramats, així com l’accés a ajuts per pal·liar els costos de transport de l’aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: