Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha reunit la taula de blancs, sense que s’hagi arribat a acords, ja que Unió de Pagesos continua p

L’Institut del Cava de Sant Sadurní ha acollit aquesta reunió, en que s’havia d’intentar arribar un cop més a un acord entre el sector elaborador i el productor en el que te a

De fet però, segons ha comentat a la nostra emissora en una conversa telefònica aquesta mateix matí el responsable nacional del Vi i la Vinya d’Unió de Pagesos, Joan Santó, la reunió no ha servit per gran cosa. Segons Santó, l’oferta que ha fet la patronal no representa cap esforç, ja que les empreses que s’han compromès a pagar un preu de 45pts quilo grau pel raïm, son les que ja ho fan, i fins i tot amb preus superiors

D’altra banda, des del sindicat pagès es considera també que l’oferta queda coixa, ja que només fa referència al raïm, i no parla del vi base per a cava. Santó considera que això la fa també difícil d’acceptar ja que deixa desemparats força pagesos.

De totes maneres Unió de Pagesos estudiarà la proposta i donarà una resposta de cara a la propera reunió de la taula del vi blanc, que s’hauria de reunir el mes de juliol; tot i que lamenten que no es percebi cap intenció per part dels empresaris d’apropar postures i buscar solucions que no perjudiquin la pagesia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: