Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’incavi organitza a Vilafranca una jornada tècnica internacional sobre normatives i implicacions qu

La jornada es va fer al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca , organitzada per l’INCAVI, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Pro Penedès i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Entre els temes analitzats va destacar la conferència sobre les innovacions en matèria vitícola, per part del professor de la Universitat Politècnica de Madrid, Vicente Sotés. Un aspecte en el que en general s’avança molt lentament per què el producte final està molt vinculat a la tradició. En l’actualitat es comença a parlar de modificacions genètiques per millorar les produccions.El professor de la Politècnica de Madrid s’ha mostrat convençut que , tot i les reticències , en el futur s’aplicaran tècniques transgèniques en el sector vitícola. També recordat que els paisos del nou mon, que son emergents en el sector, no tenen problemes en aplicar innovacions, mentre que a la Unió Europea hi ha una normativa molt restrictiva. En relació a l’estat espanyol ha reconegut que Catalunya és la zona on hi ha més innovació.En les jornades que es celebren avui a Vilafranca també es parlarà de les pautes de fertilització de les varietats experimentals, i el finançament de la recerca+desenvolupament+innovació empresarial.També hi haurà una taula rodona sobre les innovacions de pràctiques i productes enològics, i tres ponències a càrrec d’experts d’Alemanya i àfrica del Sud.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: