Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L`escultura de Sant Fèlix realitzada per Guido Dettoni es presenta a l`ambaixada espanyola de Roma.

A l’acte hi van assistir diversos representants de la vila. Recordem que aquesta escultura va ser realitzada en la passada festa major a partir de la terra del pati del museu del vi.

L’escultura de Sant Fèlix va viatjar a Roma el passat 25 de Maig, dia en què l’escultura va ser presentada a l’ambaixada espanyola, davant la santa seu. Van viatjar a Itàlia també representats de la política i la societat vilafranquina encapçalats pel seu alcalde Marcel Esteve i el tinent d’alcalde Joan Pareta.

En l’acte de presentació van intervindre tant els representants vilafranquins com diverses autoritats italianes, així com escriptors i membres de la cultura catalana i italiana. Abans de poder observar l’escultura es va realitzar un petit concert per part de diversos músics italians i es va projectar un documental en el que es pot veure el procés de gestació d’aquesta escultura.

Recordem que aquesta escultura va ser creada el 30 d’agost del 2004 a les 7 del matí amb el repic de campanes del primer dia de festa major. Guido Dettoni sorprès per la no existència d’una biografia sobre el Sant va manifestar que potser el sant s’havia de trobar en aquest nou mil·leni.

Va proposar aleshores crear aquesta escultura a partir de la mateixa terra del pati del museu del vi i fer-ho en aquesta data.

Aquesta escultura és també l’origen d’una reducció en fusta de roure que ha de passar per les mans de tots aquells que vulguin reconèixer la seva forma .

L’escultura va ser presentada per primera vegada a Vilafranca el passat 14 de gener del 2005.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: