Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escorxador va acollir un acte de CCOO on es va lliurar una insígnia als afiliats que porten més de

Fa uns 40 anys, treballadors i treballadores van fundar a diverses comarques i localitats de Catalunya les primeres Comissions Obreres.

Ho van fer per defensar unitàriament els seus interessos i per aconseguir, mitjançant la negociació i la mobilització, millorar les seves condicions de vida i de treball. Per això, el sindicat està fent multitud d’actes de reconeixement als afiliats i afiliades. Ahir, a L’escorxador de Vilafranca es va fer l’acte públic de reconeixement a les persones que porten més de 25 anys al sindicat dins de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. El Secretari General de la Comissió Obrera nacional de Catalunya Joan Coscubiela va agrair la tasca dels afiliats i va parlar dels 40 anys de sindicalisme a Catalunya que, segons deia, no són uns quaranta anys qualsevols, sinó aquells que han canviat la societat arreu de l’estat espanyol. Coscubiela destacava que amb aquests actes de celebració, a més de mirar el passat, també es vol mirar cap al futur davant d’una certa tendència a negar el conflicte social, quan aquest és un motor de la societat.Durant l’acte es va lliurar a les persones que porten més de 25 anys a l’organització una insígnia commemorativa. I també hi va haver un moment per recordar la tasca de CCOO en els seus inicis a la comarca de l’Alt Penedès. El gerent del Consell Comarcal Jordi Cuyàs explicava alguns dels fets que van succeir en aquests primers anys de CCOO a la comarca, des que s’intentava desmuntar el sindicalisme vertical fins que el moviment va viure moments durs després de l’eufòria de mitjans anys setanta.CCOO compta amb més de 157.000 afiliats i afiliades i és el sindicat més votat en tots els processos d`eleccions sindicals.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: