Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les plataformes Per una Vegueria Pròpia i de l’ Alt Ter s’ han presentat conjuntament a Barcelona

Les dues plataformes fa temps que caminen, i des de fa uns mesos ho fan coordinadament.

En la presentació pública a Barcelona, celebrada la setmana passada, van denunciar la imposició del mapa de set vegueries que està fent el Govern de la Generalitat, així com el baix concepte de democràcia que s’utilitza des de diferents òrgans governamentals, on les plataformes no es consideren interlocutors vàlids.

En l’ acte, el geògraf Jaume Font va aprofundir en aquest aspecte. Al seu entendre "mai ningú ha justificat el perquè de 7 vegueries. No hi ha cap estudi solvent que avali la proposta i, en canvi, cada cop que s’ha estudiat amb profunditat el tema han sortit nou àmbits ben definits, Alt Ter i Penedès Històric inclosos".

Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, el seu president, Fèlix Simón, va recordar que les vegueries seran "un àmbit de decisió política" i que "cal un consens del territori".

Per últim, Enric Ases, va afirmar que "s’han de tenir en compte les lògiques del territori. Dins de la vegueria, tant ens fa on sigui la capital. El què cal és que els centres de decisió siguin allà". Ases concloïa assegurant que "volem ser el que històricament ja som, i no que ens canviïn la identitat només perquè algú ho ha decidit sense solta ni volta, des d’un despatx del Passeig de Gràcia".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: