Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès serà una de les comarques pilot en la implantació de la plataforma de tramitació munic

Dijous passat es va presentar, al Consell Comarcal, la plataforma de tramitació administrativa per Internet, TRAM.

L` acte va comptar amb l’ assistència d’alguns alcaldes, una vintena de secretaris municipals i els tècnics informàtics dels ajuntaments de la comarca.

Violant Mascaró, directora dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament de Governació de la Generalitat, va explicar als assistents que aquesta plataforma només s’ha experimentat fins ara a l’Ajuntament de Castellar del Vallès i que, si els ajuntaments de l’Alt Penedès ho volen, la comarca serà pionera a disposar d’aquesta eina. La implantació, el manteniment i les actualitzacions futures de la plataforma no tindrien cap cost econòmic per als ajuntaments.

La plataforma TRAM de tramitació administrativa per Internet ofereix actualment la possibilitat de gestionar 34 tràmits municipals. Els ajuntaments que decideixin implantar la plataforma podran escollir quina carta de serveis volen oferir inicialment i anar ampliant l’oferta amb el temps. El programa garanteix la identitat del sol·licitant que s’adreça a l’Administració mitjançant un sistema de certificació digital que emetria el Consell Comarcal.

L’Alt Penedès ha estat una de les comarques escollides per implementar la plataforma TRAM per la sensibilitat demostrada en aquestes qüestions per part del Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: