Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament cedeix a l’arxiu un document que data de l’any 1055 la primera referència escrita de Vi

Ahir a la tarda es va fer a l’arxiu històric comarcal, la presentació d’aquest document, un pergamí datat l’any 1055 i que ha estat recentment adquirit per l’Ajuntament de Vilafranca.

L’alcalde Marcel Esteve i el regidor de Cultura, Joan Rios, acompanyats del director de l’Arxiu, Josep M. Masachs, van fer la presentació del document, que a partir d’ara estarà dipositat a l’arxiu.

Cocntrement el document és un contracta de venda d’Ermengarda al seu fill de tot el que tenia al terme de la Torre Dela, dins del terme del Castell d’Olèrdola. Segons va explicar el director de l’Arxiu comarcal, Josep M. Masachs, la importància de document és que permet datar en l’any 1055 una referència del que posteriorment va ser Vilafranca.

Tant l’alcalde com el regidor de cultura van destacar la importància per Vilafranca d’haver recuperat aquest document, que fins ara estava en mans privades. Després de les proves d’autenticitat fetes per l’Arxiu Nacional de Catalunya, l’ajuntament ha pagat 4.000€ per fer-se amb aquest document que certificaria el que ja se sospitava, l’antiguitat de Vilafranca als voltants de l’any 1000, un centenar d’anys abans del que es pensava fins ara.

Amb aquest acte, l’alcalde va aprofitar també per demanar que documents d’aquests tipus, que poden aportar dades històriques i que tenen una importància documental, estiguin recollits i guardats a l’Arxiu Històric Comarcal.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: