Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tensió es va incrementar ahir en el que va ser el darrer dia de vaga

Recordem que davant l’incompliment dels serveis mínims l’alcalde de Vilafranca va signar un decret de mesures urgents per tal de pal·liar els efectes de la vaga d’escombraries.

Amb l’acumulació de brossa pels carrers i les altes temperatures del cap de setmana, a més dels 15 contenidors de gran capacitat, repartits de forma estratègica per la vila, l’alcalde va decretar ahir que es contractés , per la via d’urgència, una empresa per la recollida de brossa en els llocs més delicats per la salubritat pública i que la unitat de serveis donés reforç a aquestes tasques de neteja. Això va esclafar els ànims dels treballadors en vaga que es van manifestar davant l’ajuntament amb crits d’esquirol, traïdor i altres insuls. A més 4 dels treballadors tancats a la Basília de Santa Maria van anunciar l’inici d’una vaga de fam fins que no es resolgués la situació.

Per la seva part el secretari general de la intercomarcal Penedès Garraf de CCOO, Artur Cardona, va explicar que es criminalitzava els treballadors de la recollida, quan es trobaven en una situació legítima de reclamació dels seus drets. Cardona i els representants del sindicat van explicar que des de l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat s’estaven enfrontant als més febles, i per contra no s’actuava contra l’empresa Fomento . També es va anunciar la intenció de presentar una denuncia davant de la inspecció de treball per els decrets dels alcaldes de Vilafranca i Sant Pere de Ribes en que obligaven treballadors municipals a fer la recollida de la brossa.CCOO considera que aquestes mesures, així com la contractació d’empreses externes per a fer la recollida és boicotejar la vaga i atemptar contra el dret dels treballadors.

Per la seva banda, el cap del grup municipal de CiU a Vilafranca, Pere Regull va explicar ahir la postura del seu grup davant de la problemàtica que s’ha suscitat amb la vaga dels treballadors de Fomento que fan la recollida de la brossa a la vila. Regull va explicar que no han volgut fer demagògia amb aquest tema, però s’havia arribat a una situació molt complicada amb les calors que ha estat fent aquests dies, i que l’aspecte de Vilafranca és realment lamentable.

Arribats a aquesta situació, des de CiU es plantejaven diverses qüestions, una d’elles seria saber on van a parar els diners de les puges d’impostos dels darrers anys.

Els regidors de CiU reconeixen evidentment el dret a la vaga dels treballadors, però també remarquen que la ciutat ha d’estar neta. En aquest punt consideren que bolcar contenidors i fins i tot cremar-ne alguns, no ajuda precisament a que els ciutadans es posin del costat dels treballadors.

Regull va apuntar que cal recolzar els treballadors davant de la seva justa demanda salarial enfront l’empresa, però al mateix temps l’ajuntament te el deure de vetllar per els ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: