Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Televisió Digital Terrestre complicarà la vida a les televisions locals catalanes

El Consell d’Administració de SERCOM, acorda que Vilafranca TV ha de continuar mantenint un paper destacat en el nou model de televisió digital que s’apropa.

També es demana a l’Ajuntament que faci les gestions oportunes.

L’actual sistema d’emissió del senyal de TV en analògic té els dies comptats. La implantació de la TDT a l’Estat tindrà lloc el 2010, però a Catalunya es vol avançar a mitjans de 2007 i tenir-la completada el 2009, de manera que l’apagada analògica s’anirà fent progressivament i per zones. Durant uns anys es faran emissions simultànies en digital i analògic, per donar temps a que la gent s’adapti al canvi.

Responsables de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya es van reunir ahir a Vilafranca amb la regidora de comunicació de l’Ajuntament i amb el director gerent de Sercom. En la conversa va sortir també el tema de la televisió digital i els efectes que tindrà sobre les televisions locals. El director d’acció local de la Xarxa, Josep Viñeta, apunta que la situació no és gaire satisfactòria per els mitjans locals catalans. La normativa que regula la TDT prové d’una llei aprovada per el govern de Madrid, que no ha tingut gaire en compte la realitat catalana, ja que malmet el model de televisió local existent actualment; per a una de proximitat. Les televisions hauran de fer fortes inversions per adaptar-se a la TDT, i les locals patiran una profunda transformació.

L’Alt Penedès formarà part d’una demarcació amb el Baix Penedès i el Garraf. Això vol dir que els quatre canals de la televisió local, dos de privats i dos de públics, es podran veure a les tres comarques del Penedès històric. Per tan les actuals televisions públiques, si volen seguir emetent per ones, s’hauran de fusionar en dos canals nous.

Les televisions locals petites de la comarca s’hauran d’ajuntar a alguna de les grans i pel que fa a El Vendrell, Vilanova i Vilafranca, caldrà arribar a un acord polític per decidir quina es queda amb un dels dos canals disponibles i quines s’hauran de fusionar.

Sigui quin sigui el resultat final la continuitat de Vilafranca TV està garantida, com a mínim, a través de la xarxa de cable de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: