Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La regidora d’educació afirma que en el tema de les llars d’infants l’ajuntament de Vilafranca ha fe

Lourdes Sánchez fa aquesta afirmació un cop analitzades les xifres en relació a l’oferta de places de les llars municipals d’infants.

Tenint en compte el creixement de la població dels darrers anys la predicció per al 2005 apunta un augment de població del 3’95%. En relació als potencials usuaris de les llars que són els nens i nenes nascuts entre els anys 2002 i 2004, l’increment suposa un 8’60%.

D’acord amb aquestes xifres la posada en marxa d’una nova aula a les llars, amb 20 places més, suposa passar de 246 places a 266, i cobreix quasi les necessitats que es podien preveure, ja que suposa un augment del 8’13%.

El que ha distorsionat les previsions és l’augment de demanda de les famílies amb infants nascuts el 2004.

La regidora d’educació apunta que es pot atendre tota la demanda dels nascuts el 2003, però que quedaran fora 45 nascuts el 2004.

Cada vegada hi ha més famílies que necessiten portar els seus fills a les llars més aviat, malgrat que l’opinió tècnica, pedagògica i psicològica estaria més per aconsellar que els nens i nenes, si les famílies s’ho poden permetre, no vagin als centres fins als 2 anys.Fent una comparativa del nombre de places ofertades per cada mil habitants , en el curs 2003/04 la proporció era de 6’43 places per cada mil habitants i la proporció actual és de 7’36 places.D’altra banda la previsió del departament d’educació de la generalitat quan planifica les places de llar d’infants és de 263 fins al 2008, mentre que en l’actualitat ja se n’ofereixen, 266, superant les previsions de la Generalitat.

En relació a d’altres municipis, Vilafranca se situa a la franja alta de places de gestió municipal per cada mil habitants. Per exemple amb una població similar a Igualada hi ha 156 places, mentre que a Vilafranca se n’ofereixen 266. Si es parla de percentatges per cada mil habitants, Vilafranca està en el 7’36%, mentre que Sant Sadurní es troba en el 3’26, o Vilanova en l’1’78%.

Des del Servei d’Educació es constata també que s’han produit poques queixes de les famílies que no han aconseguit places a les llars municipals. La regidora han contestat 3 escrits i des del servei s’han atès cinc famílies que han demanat explicacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: