Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La hongaresa Erratia Etzantini obté la primera beca Penedès de Recerca Històrica

Divendres es van lliurar els premis Llavor de Lletres de creació i recerca així com la Beca Penedès 2005 de recerca històrica, uns premis convocats pel setmanari La Fura i patrocinats per la

La principal novetat és la beca Penedès de recerca històrica que es va lliurar a la hongaresa , resident a Barcelona, Erratia Etzantini perquè desenvolupi l’estudi de les àmfores ibèriques del Penedès a través de la seva caracterització arqueomètrica. Una beca que permetrà desenvolupar aquesta recerca que s’haurà d’entregar abans del d’30 abril 2006.

Unes 200 persones es van donar cita a la festa de lliurament d’aquests premis que van tenir com a convidat de luxe el conseller de Recerca i Universitats Carles Solà.

En el seu conjunt es van presentar un total de 83 treballs als premis dels quals només 14 van ser seleccionats per a la final.

El primer premi de creació literària en la categoria joves va recaure en el vilafranquí Pau Bayer, amb un text que portava per títol El gos que volia volar.

El primer premi de creació literària en la categoria adults va anar a parar a les mans de M.Carme Planells de Palma de Mallorca amb el text titulat el viatge més trist. El primer premi de recerca de Batxillerat va anar a para Clara Jané de l’Institut l’Arboç amb un treball dedicat als científics de casa nostra: rànquins dels millors científics Catalans segons la comunitat científica.

El primer premi de recerca històrica es va repartir a dos treballs aexequo. Evlució dels usos i cobertes el sol a l’Alt Penedès de Mireia Batet de Sant Quintí de Mediona i David Serrano de l’Hospitalet de Llobregat, i també L’altles de Can Guineu (1400- 1865) Sant Sadurní D’Anoia i Subirats en la cartografia de Jaume Mir i Molins del sadurninenc Carles Querol .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: