Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FCAC demana al Departament d’ Agricultura més pressió a Madrid per aconseguir la destil·lació de

La mesura proposada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha estat aprovada per totes les organitzacions agràries, en el decurs de la darrera Taula Sectorial de la Vinya.

Recentment, aquesta mesura ja es va aprovar per als vins de qualitat de França i els de taula espanyols.

D’aquesta manera, en el cas d’importants excedents, Brussel·les regularia els excedents que es preveuen per aquesta campanya fixant un preu per la destil·lació de crisi, mai inferior a 2,95 euros per hectograu.

La FCAC també vol deixar clar que, pel que fa a la vinya, Catalunya tan sols rep el 8% del pressupost que Brussel·les destina als Plans de Reestructuració de l’Estat espanyol i un 2% en el cas de destil·lació d’ús de boca, que sempre beneficia a altres zones d’Espanya.

Segons la Federació de Cooperatives Agràries el sector vitivinícola català està travessant una crisi i segons estimen, s’haurien de retirar 250.000 hectolitres perquè les línies de distribució recuperin una normalitat total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: