Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Conferència territorial de la Federació X del PSC aposta per una presència forta del Penedès Garr

Dissabte els membres de la Federació X del PSC, que engloba l’Alt Penedès i Garraf, van estar discutint sobre territori en el que va ser la primera conferència territorial d’aquesta formació.

Concretament des de la formació socialista es va debatre sobre el paper i l’organització del Penedès en la futura organització territorial de Catalunya. La conferència, com va explicar els membres de l’executiva de la Federació, encapçalats per el seu primer secretari, Rafael Roig, va servir per confrontar opinions i veure quina era l’opinió dels seus representants. La conclusió va ser mantenir-se a la regió primera.

Després d’aprovar el document, en que es fa un extens repàs a les propostes territorials que es fan des del PSC, la formació treballarà per explicar i desplegar el text programàticament. Una voluntat que s’ha de dur a terme abans de final d’any.

De fet, el primer secretari dels socialistes penedesencs va defensar la presència dins de la regió primera argumentant que fins ara ha anat bé per la nostra comarca. Roig considerava que cal ser-hi i també participar-hi activament.

En aquest sentit, entre les conclusions extretes de la reunió hi ha reclamar al govern de la generalitat i al Parlament de Catalunya el reconeixement del Penedès com a unitat singular i específica en el marc de la diversitat dels territoris de Catalunya; i manifestar també al decisió del PSC de continuar treballant per la unitat d’acció institucional dels municipis i les comarques del Penedès i del Garraf; juntament amb els de l’Anoia i el Baix Penedès en aquelles qüestions que tinguin importància per la cohesió social i econòmica del territori. De fet el document del PSC vol defensar un territori equilibrat, socialment just i sobre tot penedesenc.

Finalment des del PSC es considera que cal deixar de banda debats com el de la vegueria del Penedès, que els representants socialistes van considerar irrellevant ja que la nova organització territorial no ha de servir per reconèixer identitats subnacionals, sinó afavorir el funcionament de Catalunya i fer que el país funcioni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: