Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es realitza el sisè sopar de lletres amb l’entrega dels premis llavor de lletres de creació i recerc

Unes 200 persones es van donar cita ahir en l’entrega d’aquests premis que van tenir cm a convidat de luxe el conseller de Recerca i Universitats Carles Solà.

El saló Reial de les Caves Freixenet va ser el marc on es va desenvolupar ahir la nit del sopar de lletres. Prop de 200 persones es van reunir ahir en la cerimònia d’entrega de la sisena edició d’aquests premis. L’acte va comptar amb nombrosos convidats dins les àrees d’educació, divulgació i recerca tant històrica com científica tenint com a principal convidat el conseller d’Universitats, Recerca i societat de la informació Carles Solà.

Després d’un aperitiu i del sopar, concretament en el moment de les postres es va iniciar l’entrega dels premis tant de creació literària com de recerca històrica. Un total de 83 treballs presentats on només 14 van ser seleccionats per a la final.

El primer premi de creació literària en la categoria joves va recaure en Pau Bayer, de Vilafranca del Penedès amb un text que portava per títol El gos que volia volar.

El segon premi va ser per Anna Gaspar de Caldes de Montbui amb el text Un món nou.

El primer premi de creació literària en la categoria adults va anar a parar a les mans de M.Carme Planells de Palma de Mallorca amb el text titulat el viatge més trist.

Dins de la categoria de creació literària d’adults també es va repartir el segon Premi a Joan Constants de Barcelona, el tercer premi per Núria Gas de Campredó i el premier accessit per Jaume Calatayud d’altafulla.

El primer premi de recerca de Batxillerat va anar a para Clara Janí de l’Institut L’arboç amb un treball dedicat als científics de casa nostra: rànquins dels millors científics Catalans segons la comunitat científica.

El segon premi va ser per Pilar Delgado de L’institut la Guinovarda de Piera amb el treball els arbres dels carrers de Piera.

Seguidament l’acte es va centrar en els premis de recerca històrica on L’Historiador Ramon Arnabat va fer un petit discurs per presentar els objectius d’aquests premis ja en la seva sisena edició aprofitant per felicitar-se per la extraordinària acollida.

Josep Ferrer Sala president de la fundació Ferrer Sala i Josep Lluis bonet president de freixenet van ser els encarregats d’entregar el primer premi exequo a dos treballs. El priemer Evlució dels usos i cobertes el sol a l’Alt Penedès de Mireia Batet de Sant quintí de Mediona i David Serrano de l’hospitalet del llobregat. I també L’altles de Can Guineu (1400- 1865) Sant Sadurní D’Anoia i Subirats en la cartografia de Jaume Mir i Molins un treball de Carles Querol de Font Rubí.

Seguidament es va fer entrega de la Primera beca penedès de recerca històrica amb el títol estudi de la producció i la distribució d’amfores ibèriques del Penedès a través de la seva caracterització arqueomètrica per Erratia Etzantini de Barcelona. Una beca que permetrà desenvolupar aquesta recerca que s’haurà d’entregar abans del d’30 abril 2006.

Entrant ja en la recta final de l’acte el director de la Fura Alfons Udina va fer una breu intervenció per valorar la edició d’aquests premis, remarcant tant l’alta participació com la qualitat.

Finalment el conseller d’Universitats , recerca i societat de la Informació Carles Solà va clausurar l’acte amb un discurs on va ressaltar la importància dels estudis humanitaris, molt importants per la preservació de la identitat cultural.

Finalment fotografia de tots els guanyadors per clausurar els sisent spremis llavor de lletres i l’entrega de la priemra beca de recerca històrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: