Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els representants de la comarca demanen davant del president de la Generalitat que es respectin els

Prop de 300 persones han assistit ahir al migdia al dinar que s’ha fet al Casal amb el President de la Generalitat, Pasqual Maragall, com a cloenda de la seva visita a la

El dinar ha servit també per tal que l’alcalde de Vilafranca i el president del Consell Comarcal demanessin al President respecte per a les especificitats del Penedès en el nou ordenament territorial de Catalunya.

Els parlaments els ha iniciat però l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, que ha fet un repàs a les actuacions que s’estan fent a la vila per tal de millorar els serveis als ciutadans i adaptar-se als nous temps. Esteve ha parlat també de la necessitat de treballar tots junts per fer una Vilafranca millor, i a nivell de comarca ha defensat també un treball conjunt per aconseguir el Penedès que volem.

Després ha estat el torn del president del Consell Comarcal, el també socialista Lluís Valls, que entre d’altres qüestions ha demanat un paper actiu de les administracions per tal de millorar els serveis a la comarca. En aquest sentit Valls ha refermat el seu convenciment que des de la Generalitat es treballa per donar el màxim suport als municipis; i va aprofitar per demanar al govern de la Generalitat un tracte específic per la comarca. Finalment ha pres la paraula el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que en el seu discurs ha aprofitat per fer referències a les qüestions de futur més proper per Catalunya com son l’estatut, el paper dins de l’estat espanyol o de la nova configuració europea. Maragall però, ha tingut també paraules per la comarca, tot ressaltant que ens trobem en un moment important, i que cal que la definició de què vol ser el Penedès es faci des del mateix territori.El dinar que s’ha fet al saló del Casal de Vilafranca ha comptat amb una representació àmplia de la societat vilafranquina, i també amb representants de 4 entitats de cada municipi de la comarca, així com de la majoria dels alcaldes i dels diputats representants de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: