Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Consells Comarcals del Garraf, l’Anoia i el Baix Penedès no contemplen la possibilitat que prosp

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès debatrà en el ple d`avui una moció a favor d’una vegueria pròpia.

Aquest serà un dels darrers punts de l’ordre del dia que ha de debatre el Consell Comarcal, presentat a petició de la Plataforma per una vegueria pròpia per els grups comarcals de CiU i ERC, i caldrà veure quin és el resultat de la votació i del redactat final de la moció, donat el cas que el PSC s’ha mostrat favorable a incloure l’Alt Penedès a la regió 1.Vilafranca TV està elaborant un reportatge per conèixer quina és la postura envers la proposta d’una vegueria des dels principals càrrecs de representativitat en el conjunt de les quatre comarques. De les entrevistes que hem mantingut fins ara amb els presidents dels consells comarcals se’n desprèn que la proposta tindrà serioses dificultats per prosperar.

Des del punt de vista de la comarca de l’Anoia, el seu president, Joan Vich, parla de respecte a qualsevol iniciativa ciutadana, però assegura que no s’han posat en contacte amb el consell comarcal i que des de la seva perspectiva hi ha un posicionament de proximitat amb Barcelona.

En tot cas Vich apunta que una part del nord de l’Anoia advoca per acostar-se a la vegueria central.D’altra banda el consell comarcal del Baix Penedès ja va aprovar fa uns mesos una moció de suport aportada per l’Institut d’Estudis Penedesencs, però el seu president, Benet Jané, recorda que es va afegir una puntualització important. Des del Baix Penedès només s’estarà d’acord amb la vegueria pròpia si les quatre comarques coincideixen també amb la mateixa província. Això voldria dir que el govern central acceptés crear una nova província que seria la del Penedès. Benet Jané reconeix que amb aquesta premissa és molt complicat que la proposta pugui prosperar.

Per la seva part el president del consell comarcal del Garraf, Josep Antoni Blanco, ha mostrat el seu respecte per el col.lectiu de la societat civil que impulsa la proposta però ha dit que amb un sentit pràctic 7 vegueries per un territori com Catalunya són suficients.

Com dèiem aquest dilluns el Consell Comarcal de l’Alt Penedès es pronunciarà respecte la proposta de vegueria pròpia. Desprès seran també els ajuntaments de la comarca que rebran la proposta per debatre-la en els seus plens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: