Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El regidor de seguretat ciutadana lamenta que el PP hagi tergiversat les dades de l’informe-balanç d

Davant les crítiques expressades pel regidor del Partit Popular sobre la manca d’efectius de la policia local, Xavier Lecegui, ha volgut detallar avui alguna de les dades que es van donar a conèixer

En primer lloc, fent referència a la tasca de la policia comunitària, el regidor de seguretat ciutadana ha apuntat que son sis les persones que estan destinades a aquest cos, i no 5 com va dir el PP. També recorda que ja es va exposar a principis d’any que la tasca de la policia comunitària consisteix en fer un seguiment per barris, amb contacte amb els representants dels veins, les escoles o altres organitzacions i entitats. No fan una tasca només presencial a peu de carrer, i les gestions tenen un seguiment i un suport amb la resta de patrulles de la policia local.En tres mesos de funcionament de la policia comunitària s’han obert 124 expedients, la majoria dels quals s’han derivat a diferents serveis de l’ajuntament. El regidor també recorda que es va demanar a tots els membres de la comissió, en la qual hi ha representants de tots els grups municipals, un marge de confiança per valorar la tasca d’aquest nou cos de la policia.

D’altra banda davant les reclamacions d’un major increment de la plantilla, Xavier Lecegui recorda que aquest increment ja s’ha anat produint en els darrers anys.

El regidor de seguretat ciutadana lamenta també la confusió que pot generar el comentari de l’estadística sobre els serveis demandats a la policia i els serveis prestats. En aquest sentit ha explicat que no totes les trucades que rep la policia són per atendre amb serveis de la mateixa policia. Moltes d’aquestes trucades corresponen a consultes sobre altres serveis.D’aquesta manera de les 33.900 trucades que va rebre el telèfon de la policia local l’any 2004, només 13.600 van generar un servei de la policia. En aquest sentit s’exposa que l’increment de serveis en comparació amb l’any anterior va ser del 15%..

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: