Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat Joan Raventós fa responsable de la presó de Sant Llorenç al tripartit "penedesenc"

Joan Raventós, diputat de CiU al Parlament de Catalunya, considera que la decisió del govern tripartit d’instal·lar un centre penitenciari a Sant Llorenç d’Hortons és una mala notícia pel municipi i per la

Creu que, en gran mesura, la decisió ha estat presa per la nul·la, oposició que PSC, ERC i ICV de l’Alt Penedès han fet contra la instal·lació d’aquesta presó.

Raventós es lamenta, en un comunicat, de la deslegitimació del Pla Director de l’Alt Penedès que suposa la decisió del govern i diu que és una clara mostra del poc respecte del tripartit cap a una eina que havia de ser cabdal per a definir el nostre territori i de poc respecte cap als seus propis representants al Consell Comarcal de l’Alt Penedès que van aprovar, conjuntament amb CiU, demanar a la Generalitat que no prengués cap decisió sobre les ubicacions de noves infrastructures fins que el Pla Director fos aprovat.

El diputat de CiU vol deixar clar que els beneficis econòmics que, suposadament, comportarà la presó tampoc no són tant importants com perquè sigui la única raó per no oposar-s’hi, considerant que la infrastructura, de ben segur, afectarà també tota la comarca i no només el municipi de Sant Llorenç d’Hortons. Si realment, diu Raventós, "les contrapartides són tan importants, com és que hi ha tan pocs municipis disposats a albergar aquesta infrastructura i com és que les negociacions s’han de fer d’amagat, fins el punt que sembla que la comunicació a l’alcalde de Sant Llorenç es va fer via telefònica?".

Finalment, Joan Raventós considera que tot plegat és un pas més a la volguda metropolinització de l’Alt Penedès per part del tripartit, que sembla que ens veu més com a possible ubicació de les infrastructures "potencialment molestes" que no volen en d’altres llocs, que no pas com a una comarca amb identitat i amb voluntat de poder tirar endavant el model que, entre tots plegats, estàvem dissenyant, i evidenciant que aquest tripartit penedesenc no ha cregut mai en aquest Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: