Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller de justícia ha confirmat finalment que Sant Llorenç d’Hortons acollirà una presó de don

La Conselleria de Justícia ha presentat el mapa de presons pels propers cinc anys.

Té un pressupost d’uns 450 milions d’euros i preveu arribar l’any 2010 als disset centres penitenciaris, onze de règim tancat i sis de règim obert. Entre els centres previstos ho ha la presó de dones al terme municipal de Sant Llorenç d’Hortons.

Entre les novetats, també destaca la intenció del govern de fer un centre a la ciutat de Barcelona, però sense enderrocar la presó Model. El programa preveu que l`any 2010 hi haurà a Catalunya 17 presons en règim tancat i obert. Això, a més de l`Hospital Penitenciari de Terrassa. Pel que fa a la presó que s’ubicarà en un polígon industrial de Sant Joan Samora, recordem que tot i les primeres reaccions contraries a la construcció d’aquest equipament per part de sectors de la població, l’equip de govern hi va donar el seu vist i plau ja fa algunes setmanes.

La previsió és que aquest sigui un centre de petites dimensions, amb capacitat per a unes 450 internes, i que hauria d’estar en funcionament abans del 2010.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: