Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha presentat dos estudis sobre els polígons industrials i la cultura del vi a l’

El Conseller de Promoció Econòmica , Joan López, destaca que l’objectiu del Consell Comarcal és identificar el potencial que tenim a l’Alt Penedès.

La presentació dels estudis es va fer amb presència dels dos responsables de l’empresa D’Aleph, Albert Sala i Jaume Amill, a més del gerent del consell, Jordi Cuyas.

En relació a l’estudi dels polígons, es tracta d’una primera part que ha analitzat les zones industrials dels municipis de Subirats, Gelida i Sant Sadurní. La finalitat de l’estudi era obtenir una guia detallada sobre l’estat de cada un dels polígons. Sobre tot centrant-se en les mancances per tal de buscar-hi solucions.De cada polígon de la zona s’ha obert una fitxa en la que s’analitzen diferents paràmetres. Jaume Amill va destacar que en general s’ha trobat deficiències en la senyalització dels polígons, transport públic no resolt i mancances en les xarxes d’accés a les noves tecnologies. L’altre estudi sobre els elements que conformen la cultura del vi i el cava a l’Alt Penedès s’ha centrat en detectar els agents vinculats al sector vitivinícola, activitats i les seves interrelacions. L’objectiu ha estat recollir tota la informació respecte aquest tema amb una aposta clara per donar recursos al sector.Els resultats dels dos estudis es poden consultar a la pàgina web del consell comarcal www.ccapenedes.com .

Per tal de poder obtenir una visió global de la comarca està previst continuar ampliant l’estudi dels polígons industrials, perquè fins ara només s’han centrat en els municipis de Gelida, Sant Sadurní i Subirats. La voluntat del consell comarcal és obtenir informació sobre l’estat dels polígons industrials de tota la comarca i dissenyar així les actuacions que es considerin més importants. D’altra banda i partint de la hipòtesi que el model territorial i el vitivinícola a l’Alt Penedès no van en la mateixa direcció, s’iniciarà un estudi per detectar si realment es du a terme una producció de qualitat o per contra s’imposa el model intensiu d’explotació vitivinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: