Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dilluns comença una vaga indefinida de treballadors del servei d’escombreries

Des de l’1 de juny hi ha un comunicat per part del comitè de representants dels treballadors de Fomento de Construcciones i Contratas, que és l’empresa concessionària del servei de recollida d’escombraries on

La Generalitat ha dictat uns serveis mínims per la recollida de la brossa orgànica de 48 hores i de 72 per la brossa inorgànica, de cara a la vaga que ha de començar dilluns a la comarca

Davant la convocatòria de vaga indefinida presentada pel comitè d’empresa de Fomento de Construcciones y Contratas a partir de dilluns i que afecta a la totalitat dels treballadors del Penedès i Garraf la conselleria de treball de la Generalitat ha dictat uns serveis mínims, amb un tractament diferenciat entre la brossa orgànica i la inorgànica, o la recollida de mobles vells.

Ahir es celebrava una reunió a la planta de Sant Pere de Ribes, la seu del servei de recollida d’escombraries de la Mancomunitat Penedès Garraf. A la reunió hi participaven alcaldes, regidors i tècnics dels 22 municipis afectats, entre ells Vilafranca.

Durant la reunió s’ha parlat dels serveis mínims obliguen a recollir les escombraries de centres sanitaris, escoles amb menjador i mercats. També la brossa orgànica destriada serà recollida cada 48 hores. I cada 72 hores es procedirà a recollir les escombraries de rebuig. D’altra banda, també s’hauran de retirar els objectes grans que puguin impedir el pas dels vianants.

La Mancomunitat Penedès Garraf s’ha compromès a que es garanteixin els serveis mínims per mantenir una situació de salubritat fins que acabi la vaga.

En relació a la vaga, l’Ajuntament de Vilafranca demana la col·laboració ciutadana per minimitzar els seus efectes

En concret es recomana:

Potenciar al màxim la selecció dels residus i, per tant, utilitzar els contenidors de vidre, de paper-cartró i d’envasos per dipositar-hi el residu corresponent.

No deixar trastos i mobles al carrer. Si algú té la necessitat urgent de desfer-se’n pot anar a la Deixalleria. Aquest servei gratuït, on es pot portar tot tipus de residus excepte la fracció orgànica, està situat al costat de la Planta de Recuperació de Residus de Vilafranca i funcionarà amb tota normalitat.

Seleccionar la brossa orgànica. Els serveis mínims establerts preveuen una major freqüència en la recollida d’aquesta fracció. Els dies de recollida seran el dilluns 13, el dimecres 15, el divendres 17 i el diumenge 19 de juny

Guardar a casa la brossa inorgànica i esperar a dipositar-la en els contenidors els dies de la recollida previstos en els serveis mínims, que seran el dimecres 15 i el dissabte 18 de juny.

Seguir atentament els mitjans de comunicació locals, especialment ràdios i televisió, per assabentar-se de les notícies d’última hora que es vagin produint.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: