Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU lamenta la negativa del tripartit a retirar la proposta d`ubicar centres penitenciaris a l`Alt

El diputat vilafranquí, Joan Raventós, va defensar ahir en la Comissió de Justícia del Parlament, una proposició no de llei que demanava que es retirés el centre penitenciari previst a Sant Llorenç.

Raventós demana al tripartit que sigui coherent amb els criteris de localització d`aquest tipus de centres, recollits en el Pla Director d`Equipaments Penitenciaris i als quals, la realitat de l`Alt Penedès no s`adequa. També demana que s’ incrementi el pressupost d`inversions a la comarca de l`Alt Penedès, sense condicionar-lo a la instal·lació d`equipaments penitenciaris i que les futures infrastructures tinguin com a marc de referència el futur Pla Director de l`Alt Penedès i les conclusions de l`estudi paisatgístic d`aquesta comarca.

La proposta va rebre el vot en contra del tripartit, un posicionament, que segons Raventós, "demostra la incoherència del govern amb el seu propi Pla Director de Centres Penitenciaris", on segons els criteris establerts l`Alt Penedès queda exclosa com a comarca receptora".

Per últim, Raventós acusa el govern de "jugar amb la salut dels ciutadans" perquè una de les compensacions de la presó és la construcció d’ un CAP a Sant Llorenç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: