Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui, els metges dels Ambulatoris de la comarca fan vaga

Els treballadors sanitaris de la regió sanitària Costa de Ponent, a la qual pertany l’ Alt Penedès, han convocat una jornada de vaga que comportarà que en els ambulatoris hi hagi serveis mínims.

Els metges de capçalera i els pediatres denuncien que les consultes de Costa de Ponent s’ han sobrecarregat a causa de la immigració, de l’ envelliment de la població i de la mobilitat residencial dins l’ àrea metropolitana sense que l’ Institut Català de la Salut hagi fet res per reduir els efectes d’ aquesta pressió assistencial.

En un manifest, els treballadors sanitaris d’ aquesta zona critiquen que el pla de xoc anunciat per la consellera Geli, l’ any passat, es va convertir en un pla de mínims.

Davant d’ aquesta situació de precarietat i per tal de poder oferir una assistència de qualitat, els treballadors sanitaris de Costa de Ponent exigeixen un increment real i efectiu de la plantilla, el compliment de reducció de la ratio a 1.500 pacients per metge, l’ eliminació dels contractes escombraria i la voluntarietat de l’ atenció entre d’ altres qüestions.

Per tal de forçar la negociació, avui els metges de la regió Costa de Ponent, inclosos els de la comarca, fan vaga i pel matí s`han mobilitzat davant de l’ Hospital Duran i Reinals de Barcelona. Per tant, als ambulatoris de la comarca només hi ha serveis mínims.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: