Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Pere de Riudebitlles acull un seminari sobre la figura de María Zambrano

Rosa Català, Teresa Costa Gramunt i Salvador Guasch han donat a conèixer l’existència d’aquest taller que reivindica Maria Zambrano

Rosa Català, Teresa Costa Gramunt i Salvador Guasch han donat a conèixer l’existència d’aquest taller que reivindica Maria Zambrano, una escriptora i pensadora poc coneguda, segurament per ser una dona, i l’obra de la qual encara s’ha d’estudiar molt.

El taller es fa a Sant Pere de Riudebitlles, on es reuneix gent de les comarques del Penedès i el Garraf i comenten les obres de la pensadora, que es caracteritza per l’estudi de la metafísica.

El taller és obert a tothom i precisament es busca aquesta heterogeneïtat.María Zambrano va nèixer l’any 1904 a Vélez Màlaga en el si d’una família d’intel·lectuals. Aviat va publicar el seu primer llibre, va ser el 1930 sota el títol "Horizonte del liberalismo", on propugnava una profunda renovació cultural, social i política assumint abans una socialització econòmica. Més endavant instrumentalitza més la literatura i converteix els textos en un instrument de reflexió personal, subjetiva i ideológica. A més el llenguatge poètic l’ajuda a establir una comunicació més directa entre l’ésser humà i el món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: