Les setenes Jornades d’ Actualització en Viticultura i Enologia porten a Vilafranca les últimes no
Organitzades per la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Referència en Tecnologia dels
Aliments de la Generalitat, se celebren des d’ avui i fins divendres.
Les jornades serveixen per posar-se al dia de les últimes novetats sorgides de la recerca
en els camps de la viticultura i l’ enologia, dos àmbits que avancen molt ràpidament.
Tot i que hi poden participar estudiants, bàsicament van dirigides a professionals que
mitjançant aquest contacte anual es mantenen al dia, segons explica el Degà de la Facultat
d’ Enologia i coordinador de les jornades, Fernando Zamora.
A partir d’ aquesta tarda, diferents especialistes tractaran els nous criteris de selecció de
llevats, aspectes de la fermentació, del rec, estratègies de vinificació, la tecnologia de les
membranes i del roure i la criança de vins.
Intervindran José Antonio Suárez-Lepe, especialista en microbiologia de la Universitat
Politènica de Madrid, professors de la Facultat d’ Enologia de la Rovira i Virgili, un expert
en el rec provinent de la Rioja o la Dra. Estrella Cadahia del Centre d’ Investigació Forestal
de Madrid, una gran experta en el roure segons Zamora.
Les setenes Jornades d’ Actualització en Viticultura i Enologia, que se celebren al Fòrum
Berger Balaguer, comencen a dos quarts de 6 d’ aquesta tarda amb la presentació i a
partir d’ un quart de 7 comencen les ponències del dia. Tant demà, com divendres
començaran a les 6 de la tarda.
La inscripció està oberta fins aquesta tarda, just abans que comencin les setenes jornades
d’ Actualització en Viticultura i Enologia.