Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Sindicatura de Greuges de Vilafranca reclama més recursos humans per poder atendre totes les dema

El primer punt de l’ordre del dia del ple ordinari que es va celebrar ahir a l’ajuntament de Vilafranca va ser la presentació de l’informe de la sindicatura de greuges de la memòria

Glòria Valeri va exposar un resum de la seva tasca i va manifestar aquells aspectes crítics de la gestió municipal i els punts positius. Va demanar que es millori la comunicació amb la ciutadania, que a vegades ha d’esperar molt de temps fins que rep una resposta a les seves demandes. Del cantó positiu va remarcar una millora en el servei de Via Pública i l’OMIC. Fent balanç de la tasca va apuntar un increment molt destacat dels casos tractats, passant de 27 expedients oberts el 2003 als 43 del 2004, apuntant que provablement es deu a la difusió de la sindicatura.

En aquest sentit va apuntar que l’augment de casos ha provocat que no es poguessin resoldre tots i va demanar un increment dels recursos humans destinats a la sindicatura.En relació a les queixes rebudes el 2004 la síndica va apuntar que on se n’han produit més ha estat en serveis socials i la policia local. Pels serveis socials va apuntar que provablement farien falta més recursos, mentre que en relació a la policia va demanar que s’atengui millor la ciutadania.D’altra banda també va apuntar com un aspecte molt positiu que bona part dels casos s’han resolt pel sistema de medicació entre els ciutadans i els tècnics municipals.La síndica de greuges va rebre les felicitacions de tots els grups municipals. D’altra banda el ple va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, la cessió d’un terreny a la Generalitat per la construcció , al costat mateix de l’actual caserna de trànsit, de la futura seu del mossos d’esquadra, quan el novembre del 2007 assumeixin les tasques de seguretat a l’Alt Penedès, substituint la guàrdia civil. També es va acordar la cessió del terreny per la construcció d’un centre educatiu a la Girada, que oferirà ensenyaments de primària i de secundària. També amb l’acord de tots els grups municipals es va acordar la concessió de les medalles de la vila a Carles Domènceh, Ignàsia Farran, Andreu Retamal, i Jànio Martí, a títol individual i a les entitats, Casino Unió Comercial, Atlètic de Vilafranca i la Creu Roja. El ple també va aprovar una moció contra les declaracions homòfobes presentada per la CUP, a la qual van votar tots els grups, fins i tot el PP.El ple es va haver de suspendre de forma sobtada pel desmai de la regidora, Ascen Càmara. La regidora va quedar momentàniament sense consciència i desprès es va recuperar, tot i que per precaució va ser traslladada a l’hospital. Per aquest motiu els grups municipals van acordar deixar la resta de mocions de l’ordre del dia per el proper ple ordinari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: