Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La galeria SICART celebra el cinquè aniversari amb una exposició de 8 dels seus joves artistes

La segona galeria d’ art contemporani que va obrir portes a Vilafranca va bufar les espelmes del cinquè aniversari, dissabte passat.

El seu responsable, Ramon Sicart, es mostra satisfet del balanç que defineix com un llarg camí que els ha permès anar evolucionant.

Cinc any després, continua amb artistes del Penedès com Anna Olivella o Marta Espinach i ha anat mostrant l’ art més internacional. També ha establert una línia de col·laboració amb altres galeries de l’ Estat i Portugal que li ha permès mostrar els seus artistes a diferents ciutats i portar a Vilafranca joves artistes. Ara, la galeria ha encetat contactes amb galeries d’ Alemanya, Suïssa i Nova York per potenciar aquesta línia.

Segons Ramon Sicart, a nivell conceptual, en aquests cinc anys s’ ha consolidat la fotografia i el vídeo ha emergit amb força fins a consolidar-se.

Una altre línia de treball de la galeria del carrer de la Font ha estat la participació en fires d’ art contemporani: des de Santander a Madrid passant per Frankfurt i Lisboa.

Del públic penedesenc, afirma que encara li costa entrar a la galeria i entendre el treball dels artistes actuals. Segons Sicart, el col·leccionisme vilafranquí és conservador.

Per tal de celebrar aquests primers cinc anys de vida, la galeria Sicart mostra els darrers treballs de 8 dels seus artistes.

Es tracta de les penedesenques Marta Espinach i Anna Olivella, la portuguesa Catarina Campino, la barcelonina Cristina Calderón, el valencià Miquel Jordà, Javier Nuñez de Salamanca, el barceloní Jaume Parera i José Luis Serzo d’ Albacete.

Nascuts entre 1963 i 1977, treballen la vídeo-escultura, el vídeo, la fotografia, el dibuix i la pintura amb cera.

L’ exposició que celebra el cinquè aniversari de la galeria SICART es pot visitar fins el 16 de juliol, de dimarts a dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: