Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Guido Dettoni presentarà a Roma l’estàtua de bronze del Sant Fèlix trobat

L’artista italià manté , des de fa molts anys, una profunda relació amb Catalunya, fins al punt que se sent plenament arrelat a la nostra cultura.

Justament en contacte amb l’Associació dels Catalans a Roma s’ha organitzat la presentació de l’obra coneguda com el Sant Fèlix trobat a l’ambaixada espanyola davant la Santa Seu.

Recordem que l’any 2004 Guido Dettoni es va sorpendre en saber que Sant Fèlix no tenia una biografia coneguda, i que va ser co-patró de Vilafranca el 1700. Per això a l’artista se li va acudir que el Sant havia de ser trobat en el nou mil.leni. Va proposar que el 30 d’agost del mateix any el trobaria dins de la terra de Vilafranca, excavant al pati del museu.

Desprès d’un procés de maduració el 14 de gener d’aquest any es va presentar a l’auditori del museu la fusió en bronze del Sant Fèlix trobat. La mateixa escultura es presentarà aquest proper dimecres a l’ambaixada espanyola davant la Santa Seu, a Roma. També està previst que el 16 de juny es faci una altra presentació de l’escultura a l’Institut d’Art Sagrat de la Facultat de Teologia i Ciències Religioses de París.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: