Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es celebra l`acte de constitució i presentació pública de la plataforma per una vegueria pròpia en e

La plataforma per una vegueria pròpia és una entitat que defensa la creació, dins el marc de nova distribució territorial, de la vegueria del gran Penedès o Penedès històric que comprèn les comarques

Ahir la plataforma per una vegueria pròpia en l’estand que l’associació ha ubicat a les fires va realitzar l’acte fundacional i de presentació pública de la plataforma per la vegueria pròpia que compren les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el baix Penedès i el Garraf. A un quart de vuit es realitzava aquest acte que presenta de manera ferma i oficial la proposta de creació de la vegueria del gran Penedès o Penedès històric.

Des de la plataforma es remarcava el fet que no es un projecte desitjat sinó una opció factible, en un territori que comprèn unes 400 mil persones i una superfície d’uns 2000 km quadrats persones.

. Ahir i coincidint amb la visita del president de la diputació Celestino Corbacho també va ser moment per exposar el projecte de la vegueria del Penedès històric

Tal com comentaven els membres de la plataforma aquest acte fundacional així com la seva presència a les fires és també un intent de donar a conèixer aquest projecte. Ahir es feia una crida a totes les persones i entitats interessades a adherir-se al manifest i a la plataforma. Fins al moment ja s’han recollit 2000 signatures.

Aquest és ja un projecte consolidat. Una iniciativa que va començar a prendre forma l’11 de setembre de l’any passat amb la signatura d’un primer manifest. Un projecte que proposa la creació de 9 vegueries en comptes de les 7 que proposa el govern de la generalitat: el Penedès històric o gran Penedès i l’alt ter.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: