Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca tiraran la torre de set per Fires i no descarten el quatre de vuit

Els Xicots estan ultimant els preparatius per a la primera cita important de la temporada, com és la diada castellera de Fires de Maig

L`actuació serà aquest diumenge, a 2/4 d’1 del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca, compartint plaça amb els Castellers de Vilafranca i amb els Castellers de la Vila de Gràcia, aquests darrers convidats pels Xicots.

El cap de colla dels Xicots, Xavi Catasús, ha anunciat que la seva intenció és portar a plaça la primera torre de set de l’any, així com el tres de set aixecat per sota. Si els vermells assoleixen aquestes dues construccions, com l’any passat per Fires de Maig ja haurien completat tota la gamma de castells de set, cosa que els col·locaria en una situació immillorable per afrontar els veritables reptes de la temporada, com són els castells de vuit.

El tercer castell que provaran els vermells és el que està per decidir, i no es concretarà fins després dels darrers assajos de dimecres i divendres. Els Xicots han estat assajant des de finals d’hivern el tronc del quatre de vuit, que a priori mantenen en la línia de l’any passat, però encara no han pogut pujar el tronc sencer amb garanties al damunt de la pinya. és per això que el seu intent o no, dependrà de l’assistència als assajos d’aquesta setmana. Els Xicots fan una crida a tots els membres de la colla i a l’afecció castellera vilafranquina a assistir principalment a l’assaig d’aquest divendres, 20 de maig, a la nit, al local social de la colla. En cas de no provar finalment el carro gros, com a tercer castell de Fires es decantarien per un castell de set de gamma alta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: