Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal del PP ha Vilafranca considera que només cal fer petits canvis en la Festa Major,

El regidor del PP a Vilafranca, Josep Ramon, va presentar ahir les al·legacions que han presentat al protocol de la Festa Major.

Ramon, acompanyat de José Maria Arroyo i de Jordi Bové, va comentar que des del seu punt de vista no calia fer gaire canvis en el funcionament de la Festa Major; però que al voltant del que s’especifica en el protocol hi havia certes qüestions que ells volien puntualitzar. Jordi Bové va comentar que ells proposaven que la designació dels nous components dels balls quedi en mans dels mateixos balls. Josep Ramon comentava que en alguns casos, com poden ser diables i serrallonga, la permanència en el ball sigui de més anys.

Un altra dels punts que proposen com a al·legacions és el sistema de tria dels administradors, que en el protocol es diu que sigui per sorteig entre les persones que ho desitgin. Ramon considera que el sistema actual funciona bé, i que s’ha de tenir en compte que els administradors han de ser un equip, i que cal triar les persones.

Des del PP consideren que no és positiu fer un reglament molt estricte, que podria desvirtuar la participació de la gent en els actes festius. Així per exemple, van parlar del fet de retallar el recorregut de la processó del dia 30, que es proposa en el protocol, i que des del PP es considera que s’hauria d’esperar a veure quin és el resultat de la comissió de seguiment que proposa el mateix protocol.

Finalment també van demanar que no es perdin els coets morters de l’entrada de Sant Fèlix que se situen davant del Palau Baltà, tot i que si consideren que seria positiu buscar-hi una altra ubicació com s’insinua en el protocol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: