Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Col·lectiu de sords de Vilafranca demana que tots els informatius de VTV estiguin interpretats en

Fins ara només s’ha presentat un pressupost per part de l’intèrpret, David Reyes que és del tot inassumible per SERCOM, l’empresa que gestiona la ràdio i la televisió municipals.

Els responsables de la televisió han decidit buscar algun altre pressupost que fes possible la traducció. De moment, els caps de setmana els informatius de resum de la setmana estan subtitulats. VTV és la primera televisió local, junt amb Locàlia Viladecans que subtitula algunes edicions dels informatius. Cap TV a nivell estatal subtitula tots els informatius en llengua de signes, tot i que sí s’estableix aquesta mesura en determinats programes i retransmissions, sobretot en les televisions amb més recursos.

Segons el Col·lectiu de Sords, el subtitulat que es fa a VTV a les notícies de la setmana és insuficient, ja que existeix un 85d`analfabetisme entre les persones sordes que no saben llegir la transcripció dels subtítols, i que necessiten de la Llengua de Signes, per accedir a la informació.El portaveu del Col·lectiu José Viñas va visitar els estudis de ràdio i TV de Vilafranca per explicar la situació en la qual es troben. Explicava que fa més d’un any que el ple va aprovar la voluntat de fer iniciatives perquè el col·lectiu de sord accedís als continguts de Vilafranca Televisió. Van parlar amb l’antic responsable de benestar Social, Patro Recober. Però des que aquesta regidoria l’ocupa Ramon Xena no saben res i no ha tingut cap contacte amb l’Ajuntament.

Quan van començar a subtitular els informatius de cap de setmana, ningú els va avisar, es van assabentar per la premsa. Consideren que està molt bé aquest primer pas de subtitular, però pel col·lectiu es complicat llegir en català. Seria millor reforçar els subtítols amb un intèrpret en llengua de signes.

Per la seva part, la presidenta de SERCOM i regidora de Comunicació Lourdes Sánchez, comenta que sense dubte cal tenir en compte aquest col·lectiu però que cal un pressupost que es pugui assumir.Sánchez té prevista una propera reunió amb una altra empresa d’interpretació per tal de negociar un pressupost que SERCOM pugui assumir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: