Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de les gitanes de Vilafranca celebrarà aquest cap de setmana una trobada de balls per commem

Membres del ball de les Gitanes de Vilafranca van presentar ahir a la tarda els actes que han organitzat per aquest cap de setmana, en que commemoraran els 200 anys de la primera

Raimon Casals, com a portaveu del ball, comentava que han fet una important tasca de recerca per intentar trobar les primeres referències al ball de les Gitanes de Vilafranca. En aquest cas, la referència és de 1805, en un diari barceloní.

Per tal de commemorar aquest 200 aniversaris el ball de les Gitanes de Vilafranca ha preparat un seguit d’activitats que tindrà aquest cap de setmana algunes de les més destacades. A partir de 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Jaume I hi haurà la concentració de les 12 colles que participen en la trobada. Posteriorment hi haurà una cercavila i una exhibició dels diferents grups.

El mateix dissabte a partir de la mitjanit hi haurà ball a la plaça Jaume I amb la participació dels grups Mai Tips i Van de Vinatxo.

A banda el ball de les Gitanes de Vilafranca prepara un concurs de dibuix, un de fotografia i un altre per fer el pom de flors que corona el pal de les cintes. Precisament, el ball fa una crida per a captar nous balladors, tant nois com noies, i sobre tot algú que vulgui fer d’estaquirot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: