Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte es clourà el cicle 9+1 muses al Museu, amb l’art de la propaganda i parlant de la figura de

La taverna de Cal Noi-Noi, al Museu de Vilafranca, acollirà dissabte la darrera de les sessions del cicle 9 +1 muses, que en els darrers mesos ha estat acostant i confrontant dues arts.

En aquest sentit, dissabte es parlarà de cinema i de l’art de la propaganda.

La xerrada anirà a càrrec de Rosa Sala, llicenciada en filologia germànica i autora del llibre "Diccionario crítico de mitos y símbolos del nazismo" En principi es volia comptar amb el suport de dues pel·lícules per il·lustrar al xerrada, però finalment només es comptarà amb un film de la cineasta alemanya Leni Riefenstahl, per parlar del seu paper com a cineasta o com a propagandista nazi.

Concretament dissabte es basaran en la pel·lícula "Olimpia", que va servir per promoure l’olimpíada de 1936 a Berlin. Aquest film, segons Sala, va servir per iniciar també el gènere esportiu dins del cinema, però a banda de ser un excelent documental, va ser també una eina de propaganda.

Com dèiem aquesta serà la tercera i darrera sessió d’aquest cicle de 9+1 muses, que servirà també per repassar alguns dels mites i símbols del nazisme, i fer-ne una aproximació crítica de la mà de Rosa Sala.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: