Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desprès de la visita del president de la Diputació l’equip de govern es mostra convençut que no peri

En el ple de la setmana passada el govern municipal havia previst presentar una moció sobre la televisió local digital , que no es va poder debatre per la suspensió d’una part del

En la moció es recorda que el consell de ministres del febrer d’aquest any es va aprovar l’avantprojecte de llei pel qual es modifica la llei de televisions locals. Abans de l’octubre la Generalitat vol tancar les adjudicacions de llicències de televisió digital, però no es contempla cap múltiplex per a l’Alt Penedès. Si no es modifica la llei Vilafranca TV haurà d’emetre des del múltiplex de Vilanova, amb el que la televisió de Vilafranca es veuria obligada a fusionar-se amb altres televisions.

Aquest divendres el president de la diputació, Celestino Corbacho , va inaugurar les fires de maig i en el decurs de la seva visita , des del govern municipal se li va fer saber la problemàtica.

Desprès de la conversa el portaveu de l’equip de govern, Francisco Romero, considera que el futur de la TV local de la vila no perilla.D’altra banda Romero recorda que en previsió de futur SERCOM, l’empresa que gestiona la ràdio i la televisió local de Vilafranca , ha encarregat la instal.lació d’una antena de TV a la muntanya de Sant Pau, que pot donar cobertura a tota la comarca.Per tot plegat des de l’ajuntament de Vilafranca es demanarà al ministeri d’indústria, presidit pel català, José Montilla, que Vilafranca pugui disposar d’un emissor múltiplex amb cobertura per tot l’Alt Penedès, situat a la torre de comunicacions de la muntanya de Sant Pau.

D’altra banda la Diputació de Barcelona ha anunciat que donarà suport als municipis i televisions locals en el procés de concessió de la Televisió Digital Terrestre. La Diputació de Barcelona ha arribat a un acord amb el despatx d’advocats Jimenez de Parga Asociaciados per prestar assistència jurídica als ajuntaments que optin a gestionar televisions locals, precisament davant l’imminent procés per l’atorgament de concessions de TDT.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: