Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà se celebra la festa del comerç just a Vilafranca

L’objectiu és potenciar el coneixement del Comerç Just entre els ciutadans, mitjançant diverses accions de caràcter educatiu, informatiu i lúdic en el transcurs d`una festa temàtica.

La celebració té lloc aquesta cap de setmana a més de 60 municipis de Catalunya. Pel que fa a Vilafranca, les entitats organitzadores són l’Ajuntament, Cooperacció Alt Penedès, Grup Tercer Món-Mans Unides. Hi col·laboren Aram i Pangea i els esplais infantils de la Vila MIV i GEP. Jordi Junyent, delegat de Cooperacció a l’Alt Penedès, ens recorda quin és el significat del comerç just. La Festa del Comerç Just començarà a les 5 de la tarda, a les places de la Vila i de Sant Joan, i consistirà en jocs d’animació, un taller de dansa africana amb la companyia Artijoc i un espectacle d’animació amb Roger Canals i Cia. Alhora hi haurà la possibilitat d’adquirir productes de Comerç Just a les parades que ONG i botigues de Vilafranca hauran exposat.

En el marc mateix d’aquesta celebració, ahir va visitar la vila el president de la Federació Catalana d’ONG per al desenvolupament, Tono Albareda, que va oferir una xerrada sobre els objectius de les Nacions Unides per a l’any 2015 per a disminuir la pobresa al món.

En aquests moments hi ha 1.200 milions de persones que viuen amb menys d’un dòlar al dia, aquesta xifra s’hauria de reduir a la meitat. El conferenciant explicava que es tracta d’un objectiu ambiciós que passa , abans, per tota una sèrie de canvis i millores en la vida de les persones, sobretot pel que fa a la sanitat i a l’educació. Albareda va explicar, però, que per assolir aquesta fita és totalment necessari que els països destinin el 0’7% a aquest fi. Aquesta mesura és imprescindible, com també ho és establir unes relacions comercials més justes en la mesura que sigui possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: