Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca porta a debat les noves polítiques d’habitatge que han de facilitar l’accés a la vivenda

Les Primeres Jornades sobre Territori i Habitatge es van celebrar al llarg del dia d’ahir al Fòrum Berger Balaguer amb la participació d’agents privats i de representants de les administracions públiques, implicats en

La conferència inaugural ha anat a càrrec del President Delegat de l’àrea d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Jordi Labòria, que ha remarcat l’actualitat i l’encert d’organitzar una jornada sobre un dels aspectes que més preocupen a la societat catalana actual.Desprès de la conferència inaugural el regidor d’urbanisme, Josep Colomé, ha donat pas a la conferència de l’expert en temes d’habitatge i expresident del Banc Hipotecari d’Espanya, Julio Rodríguez López, que ha remarcat el creixent problema de preus de l’habitatge a l’Estat Espanyol, en relació a la capacitat adquisitiva de les famílies. Desprès de la conferència inaugural el regidor d’urbanisme, Josep Colomé, ha donat pas a la conferència de l’expert en temes d’habitatge i expresident del Banc Hipotecari d’Espanya, Julio Rodríguez López, que ha remarcat el creixent problema de preus de l’habitatge a l’Estat Espanyol, en relació a la capacitat adquisitiva de les famílies.Ha reconegut que s’ha arribat a un moment molt difícil, amb una situació paradoxal , perquè mai s’han construit tants habitatges i en canvi cada cop hi ha més gent que no hi pot accedir. L’any passat, per exemple, es van construir 100 mil unitats.Després ha estat el torn del Secretari General de Planejament de la Generalitat, Oriol Nel.lo, que ha avançat que la situació de l’habitatge a Catalunya haurà de viure canvis molt importants en els propers anys. Ha reconegut que s’ha arribat a un moment molt difícil, amb una situació paradoxal , perquè mai s’han construit tants habitatges i en canvi cada cop hi ha més gent que no hi pot accedir. L’any passat, per exemple, es van construir 100 mil unitats.Les jornades es complementaven amb dues taules rodones. Una sobre els agents de la política d’habitatge i l’altra sobre les polítiques municipals d’habitatge social. També hi va haver una conferència per part del Secretari General d’Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernandez, sobre els models i política de vivenda a Catalunya i la cloenda la va realitzar la Consellera de lInterior , Montserrat Tura.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: