Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha constituït la Delegació de l’Alt Penedès de l’Associació de Bipolars de Catalunya

Ahir al matí les instal.lacions del Centre de Salut Mental d’Adults de l’Alt Penedès han acollit la presentació als mitjans de comunicació de la delegació penedesenca de persones que pateixen la malaltia bipolar.

L’entitat que respon a les sigles ABC i està formada per un grup d’afectats i els seus familiars que, conscients de la importància d’una bona informació, comprensió i recolsament, han decidit ajuntar el seu esforç en una tasca social.

La treballadora social del Centre de Salut Mental, Chus Rodríguez, destaca que des del seu centre es donarà un impuls a la constitució del grup . En aquesta malaltia els mecanismes que controlen els estats d’ànim no funcionen correctament , de manera que en determinades circumstàncies es produeixen elevacions o davallades exagerades de l’estat d’ànim, fins al punt que a vegades es fa necessària l’hospitalització. En general hi ha un gran desconeixement de la població d’aquesta malaltia, agreujat pels perjudicis i temors ancestrals que susciten els trastorns psíquics. Malgrat tot el tractament mèdic manté la malaltia compensada i evita en gran part els riscs que comporta quan no està controlada. La nova delegació de l’associació de bipolars vol oferir un ajut a aquelles persones o famílies que puguin estar afectades. Per tal de presentar públicament la nova delegació s’ha organitzat un primer acte públic que tindrà lloc el proper dilluns, 25 d’abril, a la sala d’actes de l’Escorxador a les vuit del vespre. Serà una xerrada informativa amb participació de la coordinadora del Centre de Salut Mental de Vilafranca, la doctora Pilar Muley, el pisquiatre, Carles Ranera i d’una de les malaltes , membres de la delegació de l’associació de bipolars de Catalunya, Guadalupe Otal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: