Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Linvestigador nord-americà Peter Rosset presenta al Via Fora! el llibre <i>Doce mitos sobre el hambr

L’Investigador nord-americ&agrave; Peter Rosset va parlar ahir al Via Fora! De Vilafranca sobre fam, globalitzaci&oacute; i sobirania aliment&agrave;ria en la presentaci&oacute; del seu llibre Doce mitos sobre el hambre en el mundo. Aquesta

Collites contra la fam &eacute;s el t&iacute;tol de la xerrada col·loqui que va tenir lloc al Via Fora. Una xerrada organitzada per &agrave;gora Nord-sud, l’ONG entre pobles i Uni&oacute; de pagesos per tal de reflexionar entorn al desenvolupament dels pobles i a la sobirania aliment&agrave;ria.

L’investigador nord-americ&agrave; Peter Rosset va ser el protagonista de la xerrada en presentar el seu &uacute;ltim treball Doce mitos sobre el hambre en el mundo", una reflexi&oacute; entorn als mites que envoltes els motius de perqu&egrave; hi ha fam i quines haurien de ser les solucions.

Rosset actualment est&agrave; vinculat al Centre d’Estudis pel Canvi al Camp Mexic&agrave; i a la coordinaci&oacute; de la xarxa d’investigacions- acci&oacute; sobre la terra. L’investigador, resident actualment a M&egrave;xit &eacute;s alhora membre del centre per a l’estudi d’alternatives globals de les am&egrave;riques i professor visitant de la universitat californiana de Berkeley.

En la presentaci&oacute; d’ahir Rosset va desgranar els temes que treballa en els seus estudis: temes com ara la sobirania aliment&agrave;ria, la globalitzaci&oacute; i la fam, una realitat quotidiana que afecta 780 milions de persones.

Rosset &eacute;s autor dels llibres El dret a la terra i Doce mitos sobre el hambre en el mundo. A Banda de la seva vessant cient&iacute;fica, Rosset tamb&eacute; compta amb una traject&ograve;ria com a activista i coordinador de projectes d’agricultura sostenible, sobretot a centream&egrave;rica. En paraules de la organitzaci&oacute; , un col·loqui amb un convidat de luxe capa&ccedil; de plantejar moltes q&uuml;estions.

A banda de Doce mitos sobre el hambre Rosset tamb&eacute; va apar&egrave;ixer de la m&agrave; de treballs anteriors com El dret a la terra, un recull de textos que reflexionen entorn a la fam, al Banc Mundial des de la perspectiva d’una necessitat de reforma agr&agrave;ria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: