Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’INCAVI impulsarà el diàleg entre productors i indústria per arribar a acords en el preu del raïm,

El director general de l’INCAVI, Joan Aguado, ha comparegut aquest matí davant de la comissió d’agricultura, Ramaderia i Pesca del Parlament de Catalunya per explicar la situació del sector de la vinya i

Aguado ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris que han coincidit amb la voluntat de generar solucions i aportacions positives per tal d’assolir els reptes que es presenten, i que tenen a veure amb la disminució del consum, l’augment dels excedents o l’aparició de nous països productors.

En referència a la problemàtica de la manca d’acord dels preus del raïm a les DO Cava i DO Penedès, Joan Aguado ha remarcat que "la seva gènesi està vinculada a l’excedent del producte, que provoca que els preus baixin repercutint negativament en el viticultor que veu perillar la seva explotació". L’INCAVI i el DARP han fet gestions per tal d’acostar posicions i, segons Aguado, "l’administració pot mediar la relació entre productor i indústria sense interferir, però, en la nostra economia de lliure mercat". Des de l’Administració, ha remarcat, s’impulsarà el diàleg i la concertació entre les dues parts i, al mateix temps, promourà accions per tal de crear un marc més propici per aquest acord.

També ha destacat que l’Incavi i el DARP elaboren el pla sectorial de la vinya i el vi, que ha d’aportar solucions; i que es continuarà amb el Pla de comunicació per tal de facilitar la comercialització i el consum de vi de les D.O Catalanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: